Translate

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η έκρηξη εγκληματικότητας στο Πωγώνι.

Συνεχίζεται η έκρηξη εγκληματικότητας στο Πωγώνι.

Στο ζενίθ βρίσκεται η κάθε μορφή εγκληματικότητας στο Πωγώνι, όπου οι κάτοικοι ζουν σε συνεχή φόβο, εξαιτίας του συνεχιζόμενου μπαράζ ληστρικών επιδρομών στα σπίτια τους.



Στη κατάργηση των φυλακίων του Στρατού, στη κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών, στην αποδυνάμωση της Αστυνομίας οφείλεται η διαπιστωμένη κλιμακούμενη έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στον ακριτικό Πωγώνι μας. Λόγω της αθρόας ανεξέλεγκτης εισόδου κακοποιών από την γειτονική Αλβανία και της δραστηριοποίησης ημεδαπών κακοποιών από την ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει την ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής μας, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και έχει καταστεί ανεξέλεγκτη.
Η αποψίλωση και η κατάργηση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξη των συνόρων έχει δημιουργήσει αισθήματα φόβου , ανασφάλειας , αλλά παράλληλα και οργής και αγανάκτησης στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας που εκτιμούν ότι η πολιτεία τους έχει ξεχάσει και τους θεωρεί πολίτες Β΄ κατηγορίας. Μετά το τραγικό έγκλημα στα Κτίσματα που αφορά στη δολοφονία δύο ηλικιωμένων συμπολιτών μας το Δημοτικό Συμβούλιο αφ’ ενός αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα και αφ’ ετέρου προχώρησε σε μια χλιαρή «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της μεθόριας περιοχής…και μετά «σιγή», «νηνεμία» και «όλα καλά» μέχρι το επόμενο τραγικό συμβάν. Μετά το «μπαράζ» κλοπών και ληστειών των τελευταίων ημερών εμφανίσθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους ιθαγενείς.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή καταβάλουν κάθε προσπάθεια για συχνές περιπολίες, πλην όμως δεν επαρκούν.
Ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σε μία καθαρά επικοινωνιακή προεκλογική συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη, αρκέσθηκε να δηλώσει «ότι γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με τους διακινητές ναρκωτικών και της εισόδου πάσης φύσεως παράνομων από τα σύνορα της Ηπείρου και πρόσθεσε ότι ήδη με απόφαση της Ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχουν επιστρέψει οι αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι στον Έβρο, ενημερώνοντας παράλληλα πως δόθηκαν κατευθύνσεις στις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου για ένταση των προσπαθειών τους στην φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών.
Ο Υπουργός, ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των σχεδίων του Υπουργείου για στεγανοποίηση των συνόρων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.»
Πίσω από τη πρόταση για «συνδρομή» του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αλ. Καχριμάνη και Κ. Καψάλη είναι ξεκάθαρο ότι κρύβεται ο διακαής πόθος του για την ίδρυση Κέντρου Κράτησης (Λαθρο)μεταναστών στην Κακαβιά δήθεν για επίτευξη «της στεγανοποίησης των συνόρων» ενώ η αληθινή αιτία είναι τα τζάμπα εργατικά χέρια για την Ε.Ο.Ζ Πωγωνίου ή όπως αλλιώς την ονομάσουν για να ξεπεράσουν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα της Ε.Ε.
Σε συνέχεια των παραπάνω καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να λάβει άμεσα μέτρα αποκλειστικά και μόνο για τη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής του Πωγωνίου και να επαναλειτουργήσει τα καταργηθέντα αστυνομικά τμήματα επανδρώνοντας τα με ικανό αριθμό αστυνομικών. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως το «Κέντρο Κράτησης Μεταναστών», που θα τροφοδοτούν με φθηνά εργατικά χέρια τα κολαστήρια της Ε.Ο.Ζ. και τα οποία θα θίγουν τα ήθη και τις κοινωνικές δομές του Πωγωνίου.
Επίσης καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να επαναλειτουργήσει άμεσα τα στρατιωτικά φυλάκια που καταργήθηκαν.
Δημήτρης Μ. Κανακάκης
Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: