Translate

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ του δημάρχου (2)

Μετά από τριετή δημιουργικό λήθαργο και απόλυτη απραξία, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του προσεχούς Μαΐου, ο Κ. Καψάλης  ξεκίνησε  κούρσα διαφημιστικών παραστάσεων που σκοπό έχουν να υποστηρίξουν την επανεκλογή του. 

Με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις, που θα όφειλαν να αποτελούν τη βάση της ενημέρωσης των  πολιτών, προσπαθεί να τους δημιουργήσει ένα ψευδές αίσθημα «ανάπτυξης».

 Έτσι, λοιπόν, τη Παρασκευή 20-12-2013, διοργάνωσε στον Παρακάλαμο  Συνέδριο με Θέμα: «Τα Λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου» όπου ενώ δηλώνει ότι είναι ανοιχτό στο «ευρύ κοινό», όπως  μας αποκαλεί τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου, το δημοσιεύει 48 ώρες πριν την έναρξη του και μόνο στο διαδίκτυο. Πουθενά μια τοιχοκολλημένη αφίσα ή έστω ένα φωτοτυπημένο προσκλητήριο για πληροφόρηση. Το εν λόγω συνέδριο αφορά τη δράση  «LAROUTE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013» και η προβολή του επιβάλλεται και χρηματοδοτείται. Επιστρατεύτηκαν οι μαθητές και δύο-τρείς «ημέτεροι», αλλά ο λαός του Πωγωνίου, για μια ακόμη φορά, απουσιάζει.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και την επομένη ημέρα στο ΧΙΛΤΟΝ σε εκδήλωση  που τελούσε υπό την αιγίδα της «Ομοσπονδίας Πωγωνησίων‎»  της Αθήνας, όπου ο ίδιος, κάποιοι αντιδήμαρχοι και παρατρεχάμενοί του θα παρουσίαζαν διάφορα  θέματα σχετικά με προβλήματα που αφορούν το Πωγώνι τα οποία θα όφειλαν να έχουν επιλύσει ή έστω να τα έχουν δρομολογήσει προς επίλυση στα τρία χρόνια της θητείας τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην συγκέντρωση του Χίλτον, ήταν να μιλήσει και ο Στέλιος  Κουκουλάρης, με θέμα «Πωγωνιανή μια νέα αρχή για το Πωγώνι». Χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση, το παραπάνω θέμα εξαφανίσθηκε μαζί με τον εισηγητή του! Τι συνέβη ; Καλό είναι να το μάθουμε, έστω και εκ των υστέρων. 

 Την Κυριακή 19-1-2014 φέρνει στον Δήμο του Πωγωνίου, τη Γενική Γραμματέα Απόκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλική Ευταξά, «δήθεν» για να εξετασθούν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου Πωγωνίου, στις περιοχές Βελλάς και Σιταριάς, παρουσία μόνο της δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων του Τοπικού Οργανισμού εγγείων Βελτιώσεων. Ο λαός του Πωγωνίου, για μια ακόμη φορά, βέβαια, απουσιάζει.
 Προφανώς ο Κ. Καψάλης  δεν επιθυμεί επισκέπτες που θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση και αρκείται μόνο στον «θόρυβο»  που προκαλούν , την «επόμενη ημέρα», στα τοπικά ΜΜΕ, τέτοιου είδους εκδηλώσεις, παρουσιαζόμενες μέσα από τα δελτία τύπου που αυτός και η παρέα του μαγειρεύουν και σερβίρουν στους απόντες ψηφοφόρους του Πωγωνίου, μονίμους κατοίκους ή αποδήμους.
 Στο ίδιο μοτίβο, στο γυμναστήριο Καλπακίου το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε μια εκδήλωση φιάσκο που τη χαρακτήριζε  ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα, με τον βαρύγδουπο τίτλο  «ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ» και
 που η προσέλευση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, προσπάθησε …να προωθήσει τον εναλλακτικό τουρισμό στο Πωγώνι.
Την απάντηση την πήρε από έμπειρους  γείτονές μας από το Μπουραζάνι.

 Μετά την τριετή ύπνωση επήλθε η αφύπνιση που οδηγεί σε ξέφρενη κούρσα νέων υποσχέσεων. Λόγια και μόνο λόγια με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση μια ακόμη θητείας στο Δήμο που αυτή τη φορά προβλέπεται από το νόμο  πενταετούς διάρκειας. Προσοχή λοιπόν γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και δικαιολογίες για ένα Πωγώνι που θα έχει μετατραπεί ολοσχερώς σε έρημη χώρα.

Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» 

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: