Translate

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ



ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έφυγε από κοντά μας ο φίλος και συναγωνιστής Χρήστος Γεωργίου Συνταγματάρχης ε.α. μετά από πολύμηνο αγώνα που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή εξ αιτίας πολύ σοβαρού τραυματισμού του τα αίτια του οποίου παραμένουν, μέχρι και σήμερα, άγνωστα.
 Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του είναι τεράστιο για την αγαπημένη του σύζυγο Αναστασία Χρήστου, τους οικείους του και τους φίλους του.
Η περιγραφή μιας απαστράπτουσας πνευματικής προσωπικότητας που τίμησε τα Ελληνικά Όπλα, την επιστήμη και τον Ηπειρώτικο  πολιτισμό,  που υπηρέτησε αρχές και αξίες και όχι αξιώματα, δεν είναι εύκολη.
Ο Χρήστος Γεωργίου υπήρξε Αγωνιστής που πάλεψε  για την διατήρηση των αξιών της Πατρίδας, την οποία ευδοκίμως  υπηρέτησε  ως  Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού  αλλά και ως συνεπής πολίτης όπως επίσης  και την ιδιαίτερη πατρίδα του,  το Βασιλικό Πωγωνίου, το οποίο λάτρεψε, βοήθησε και πρόβαλε με καθημερινές ενέργειες του που αποτελούσαν σκοπό ζωής.  
 Παρών και αγωνιστής σε όλους τους αγώνες του τόπου μας είτε ατομικά,  είτε μέσα από την ΕΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΙΩΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ» με γνώμονα το συμφέρον των μονίμων κατοίκων του Βασιλικού, των απανταχού αποδήμων Βασιλικιωτών και την διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς και της  φυσικής ομορφιάς της ιδιαίτερης πατρίδας του.
 Λάτρης του Πωγωνίου και της Πωγωνήσιας παράδοσης
Υπήρξε μια διαδρομή γεμάτη φως. Δεν φυγάδευσε ποτέ τον εαυτό του από τους αγώνες και τις αγωνίες της πατρίδας και του λαού. Και η σύνοψη της ζωής του αποτελεί πολύτιμη κιβωτό αρετών.
Γι΄ αυτό σήμερα μετράμε τη μεγάλη απουσία του.

Θα τον βλέπουμε πάντα ορθό, ζωντανό, περήφανο και ανυπότακτο.
Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα και
Θα αποτελεί το Φάρο των Αγώνων μας.

Χρήστο,  Καλό σου ταξίδι. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: